Biber crni mleveni (5g, 10g, 50g, 1kg) i Biber crni u zrnu (10g, 1kg)

Pored soli nezaobilazni začin u svim kuhinjama i svetskim restoranima poreklom je iz indonežanskih tropskih šuma. Crni biber na prvom mestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. Sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom. Upotreba crnog bibera korisna je osobama sa viškom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.

Origano 3g

Origano je jako zastupljen u mediteranskoj kuhinji, pa ko voli mediteransku kuhinju verovatno želi da mu je origano stalno pri ruci. Naročito je poznat kao začin za pice, kao i za začinjavanje svih vrsta jela od paradajza. Vaše uživanje u hrani, origano podiže na viši nivo. Probajte!

Lovorov list 10g

Aromatični listovi ovog mediteranskog zimzelenog drveta koriste se najčešće u pripremi mesnih jela od govedine, divljači i jagnjetine. Miris lovorovog lista dobro pristaje svim jelima i teško da bi se našlo neko jelo kojem bi lovor mogao pokvariti ukus. Lovor se jelu ne dodaje samo zbog mirisa, već i radi poboljšanja probave i poboljšanja apetita. Kad stavljate lovorov list u neko jelo nemojte preterati u količini. Stavite jedan do dva veća ili do tri manja lista, kako jelo ne bi postalo previše gorko.

Kim 10g

Kim je jedan od najstarijih začina, a bio je popularan u drevnom Egiptu kao začin i medicinska biljka. Upotrebljavao se protiv bolesti probavnog trakta, za lečenje kašlja i ublažavanje bolova. Danas se koristiti u jelima sa povrćem i mesom, sirevima, kao i za razne vrste hleba i peciva.

Cimet 10g

Zbog prijatnog mirisa i lekovitih sastojaka, koristi se kao začin, ali i kao lek. Ima značajno antioksidativno dejstvo, pomaže varenju hrane, sadrži hranljive materije i lekovite sastojake. Koristi se kao nezaobilazan začin kod začinjavanja kompota, slatkih jela, vrućih napitaka.

Aleva parika 100g

Paprika slatka mlevena se koristi kao začin koji jelima od mesa, čorbama i varivima od povrća daje karakterističnu crvenu boju i prepoznatljivu aromu karakterističnu za naše podneblje.