Čaj nana 

Čaj od nаne je jedan od retkih čajeva koje mogu da piju svi. Karakteristične je osvežavajuće arome od mentola koja prija i starijima i deci. Našao je upotrebu kao blago umirujuće, sedativno sredstvo, deluje blago na opuštanje stomačnih mišića, pospešuje izbacivanje gasova iz digestivnog trakta. Može se koristiti kao topao i kao hladan napitak.

Pakovanja:

 • Čaj Nana 20g
 • Unitea Čaj nana Premium 20 g
 • Unitea čaj nana sa končićem 20g

Čaj kamilica 

Čaj od kamilice deluje smirujuće i često se koristi kao lek protiv nesanice. Ublažava bolove u želudcu, kao i simptome loše probave: grčeve, nadutost, dijareju, konstipaciju, gastritis. Stišava bolove bubrega, jetre, žuči.

Pakovanja:

 • Čaj Kamilica 18g
 • Čaj Kamilica  cvet 40g
 • Unitea čaj kamilica Premium 20g
 • Unitea čaj kamilica sa končićem 18g

Čaj šipurak 

Poznat je po visokom sadržaju vitamina C, koji ima antioksidativno delovanje u organizmu. Takođe sadrži vitamine A, D, E, kao i voćne kiseline, tanine, pektin i karotenoide. Ublažava i sprečava infekciju bešike, glavobolju i vrtoglavicu. Otklanja umor, malaksalost i sklonost oboljenjima. Voćne kiseline iz šipka povoljno deluju na izlučivanje mokraće, pa sprečavaju stvaranje kamenca u mokraćnim kanalima i bubregu.

Pakovanja:

 • Čaj šipurak 40g
 • Čaj šipurak Premium 40g
 • Čaj šipurak sa končićem 40g

Čaj brusnica

Pakovanja:

 • Čaj brusnica 30g
 • Čaj brusnica Premium 30g

Čaj hibiskus 

Zbog prisustva velike količine vitamina C i flavonoida, hibiskus ima jako antioksidativno delovanje, pa poboljšava odbrambene snage organizma. Stoga se čaj od ove biljke naročito preporučuje zimi, u vreme prehlada i gripa, jer snažno utiče na oporavak organizma.
Za osveženje: Čaj od hibiskusa pomešajte sa nanom i dobro rashladite. Probajte, prija!

Pakovanja:

 • Čaj Hibiskus 25g
 • Čaj Hibiskus Premium 25g
 • Unitea čaj hibiskus sa končićem 25g

Voćni čaj

Pakovanja:

 • Voćni čaj 30g
 • Voćni čaj Premium 40g

Uvin čaj

Ublažava tegobe kod upala mokraćnih puteva, olakšava izlučivanje mokraće i pomaže izbacivanje mulja, peska i kamenčića. Da bi se postigao maksimalni efekat, čaj se pije tri put dnevno i to bez šećera.

Pakovanja: 25g, 40g

Zeleni čaj

Zeleni čaj je izuzetan je antioksidant. Brojnim istraživanjima je utvrđeno da redovno konzumiranje zelenog čaja obezbeđuje smanjenje rizika oboljenja od raka. Zeleni čaj pomaže u očuvanju vitalnosti, pospešuje izbacivanje toksina i usporava proces starenja. Održava budnost organizma zbog sadržaja kofeina, a neke studije pokazuju da ubrzava metabolizam i utiče na smanjenje telesne težine.

Pakovanja: 30g

Crni čaj

Brojne naučne studije potvrdile su da šolja crnog čaja smiruje napete nerve, popravlja raspoloženje i smanjuje rizik od malignih bolesti. Crni čaj zbog sadržanih sastojaka (kofeina) deluje stimulirajuće i okrepljujuće, pa smanjuje pospanost i umor. Crni čaj možete piti i umesto kafe. Jedna šoljica sadrži četvrtinu kofeina jedne šoljice kave.

Pakovanja: 30g

Čaj kopriva

Budući da sadrži gvožđe, čaj od koprive doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Čaj olakšava snabdevanje tela kiseonikom i štiti kod malokrvnosti.Pročišćava krv, pa je koristan kod kožnih oboljenja, bubuljica i akni. Snižava nivo šećera u krvi i poboljšava cirkulaciju.

Pakovanja: 40g

Rtanjski čaj

Sadrži dosta etarskog ulja i tanina. Ima jako antiseptično dejstvo pa, se koristi za lečenje organa za disanje, varenje i mokrenje. Takođe pomaže poboljšanju opšteg stanja organizma .Veoma je efikasan u lečenju diabetesa, zato što gasi žeđ i ublažava bolove u gastro-intestinalnom sistemu. Deluje i kao afrodizijak.

Pakovanja: 20g

Majčina dušica 

Upotrebljava se u lečenju bronhitisa, kašlja, a ima i jaku moć dezinfekcije. Služi i kao sredstvo za poboljšanje rada želuca, a u smesi s koprivom i u lečenju malokrvnosti. Upotrebljava se i protiv crevnih parazita – dečijih glista. Čaj se priprema u zatvorenom sudu jer majčina dušica sadrži lako isparljive sastojke i kuvanjem u otvorenoj posudi oni lako ispare, pa tako pripremljen čaj nema lekovitih svojstava.

Pakovanja: 20g

Čaj lipa 

Deluje smirujuće u slučaju grčeva, pomaže kod oboljenja bubrega, organa za disanje, nervnih slabosti, duševne premorenosti i stimuliše rad srca. Treba je povremeno koristiti jer kod permanentne upotrebe može izazvati oštećenje srca.

Pakovanja: 20g

Žalfija 

Čaj od žalfije zbog svog jačeg ukusa kod nas se koristi češće kao vodica za ispiranje usta nego kao napitak. Međutim, žalfija je pravi eliksir zdravlja. Leči većinu upala jer je baktericidna, posebno onih u usnoj šupljini. Pročišćava disajne organe, leči upaljeno grlo, krajnike i sluzokožu u ustima. Ispiranje usta žalfijom očuvaće vaše zube, i sprečiti pojavu neprijatnog zadaha. Reguliše znojenje. Neutrališe virus gripa i pojačava funkciju leukocita.

Pakovanja: 40g

Beli slez 

Sluz iz belog sleza povoljno deluju kod kašlja, bronhitisa, upale pluća, bronhalne astme, kao i kod oboljenja probavnih i mokraćnih organa, upale materice, upale debelog creva i dr. Iseckan koren drži se oko dva sata u hladnoj vodi (nikako u ključaloj, max 40°C) i za to vreme češće promeša. Na taj način se ekstrahuje samo sluz. Kuvanje korena nije dobro.

Pakovanje: 40g

Kantarion 

Poseduje brojene lekovite i delotvorne supstance. Kantarion smiruju upalne procese, otekline kod povreda (udarci, uganuća, iščašenja…), hematome, ublažava bolove i grčevite spazme unutrašnjih organa, čisti rane i krv, steže rane, štiti organizam od štetne radioaktivnosti. Koristan je kod lečenja zapaljenja disajnog, probavnog, mokraćnog i reprodukcijskog sistema, glavobolja, nesanice i funkcionalnih srčanih smetnji. Nemačka komisija E odobrila je kantarion za lečenje blagih do umerenih depresivnih stanja i anksioznosti. Koristi se najčešće kao napitak za opuštanje, protiv stresa i nervoze.

Pakovanja: 40g