Kokosovo brašno

Kokosovo brašno predstavlja tzv. kokosovo meso u sušenom i mlevenom obliku. Ima fini, egzotičan miris i ukus, a zadržava i sva mnogobrojna korisna svojstva kokosa. Nezaobilazni je sastojak mnogih slatkih recepata, a može se dodavati u razne egzotične salate, poslastice i kolače.

Pakovanje: 80g, 100g, 1kg

Suvo grožđe

Suvo grožđe je zdrav i ukusan izvor prirodnog šećera, fruktoze pre svega. Idealna je slatka grickalica koja je bogata kalcijumom i gvožđem.
Pogotovo je dobar izbor u stresnim situacijama jer je bogato magnezijumom, koji smiruje, vitaminima B kompleksa koji nam hrane nervni sistem i gvožđem koje nam daje vitalnost. Pored toga, ono je dobar izvor ugljenih hidrata koji će našem mozgu brzo dati energiju i poboljšati koncentraciju.

Pakovanje: 80g, 100g, 1kg

Kakao prah

Kakao prah je proizvod, dobijen pretvaranjem u prah kakao zrna, koja su bila očišćena, oljuštena i termički tretirana i koji sadrži najmanje 20% kakao maslaca, računato na suvu materiju i najviše 7% vode. Kakao prah sa redukovanim sadržajem kakao maslaca, koji pakujemo, sadrži10 ÷12% kakao maslaca računato na suvu materiju i najviše 7% vode. Kakao sadrži 300 različitih aminokiselina koje utiču na podizanje raspoloženja (hormoni sreće), kao što su serotonin, triptofan, dopamin, feniletilamin i arganin. Kakao je bogat mineralima. Sumpor koji kakao sadrži je poznat kao mineral lepote koji jača nokte i kosu, čisti kožu. Zbog sadržaja magnezijuma, snižava krvni pritisak i ima pozitivan učinak na rad srca, pomaže u izbacivanju otrovnih supstanci iz tela. Uz to kakao je bogat i kalcijumom, gvožđem, cinkom, bakrom, natrijumom i manganom. Od vitamina dominira vitamin C, koji deluje kao antioksidans.

Pakovanje: 80g (kesica), 80g (kutija), 100g (kesica), 100g (kutija), 1kg

Susam

Bledo žute boje. Koristi se kao dodatak jelima, proizvodima od testa, poslasticama. Posebno se koristi u orijentalnoj kuhinji. Izuzetnu aromu ima ako se malo proprži na tihoj vatri.
Semenke susama sadrže: oko 50 – 60 % ulja, oligoelemente, bakar, kalcijum, gvoždje, vitamin E, vitamin B1, biljne smole, gorke materije (koje daju prepoznatljivu aromu ovom zacinu), dve posebne vrste biljnih vlakana: sesamin i sesamolin, koje dokazano snizavaju nivo holeserola u krvi i fitosterole – supstance koje su sličnog hemijskog sastava kao holesterol – što ovu biljku čini idealnom za njegovo suzbijanje.

Pakovanje: 80g, 100g, 1kg

Mak

Namirnica koju pakujemo isključivo za vašu kuhinju, jer se mak najčešće koristi za pripremu poslastica, od tradicionalne štrudle makovnjače do rafiniranih kolača i torti u kombinaciji sa marmeladom, orašastim plodovima i čokoladom. Nije loše znati da seme maka sadrži 55,4% ulja, od ćega potiče njegov specifičan miris i ukus i mora se voditi računa o načinu čuvanja, zbog mogućnosti da poprimi miris užeglosti. Semenke maka sadrže i oko 24% ugljenih hidrata i 18% proteina. Od vitamina sadrži: tiamin, piridoksin a dobar je izvor folne kiseline, riboflavina i vitamina E. Od minerala mak je izvrstan izvor mangana, bakra, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa i cinka. Iz bogatog nutritivnog sadržaja maka ističu se nezasićene masne kiseline, pre svega linolna i oleinska kiselina.

Pakovanje: 100g, 200g, 1kg

Rogač mleveni

Koristi se kao zaslađivač, dodatak brašnu u pripremi kolača i kremova, kao ugušćivač. Prirodno je slatkog ukusa pa zahteva dodatno zaslađivanje u maloj meri. Može se koristiti i za pripremu napitka kao zamena za kakao napitak.

Pakovanja: 200g

Lešnik

Veoma hranljiv i energetski bogat činilac u hrani. Koristi se u kulinarstvu ili za grickanje u sirovom ili prerađenom stanju. Nije namenjen osobama sklonim alergijama.

Pakovanja: 100g

Badem

Koristi se u kulinarstvu ali i za grickanje. Bogat je kvalitetnim masnoćama,belančevinama i ugljenim hidratima, mineralima i vitaminima. Nije namenjen osobama sklonim alergijama.

Pakovanja: 100g

Smesa za kolače sa aromom oraha

Smeša može delimično ili u potpunosti zameniti udeo oraha u pripremi poslastica, kolača, nadeva za kolače. Proizvod koji olakšava posao domaćicama. Tu su i pudinzi kao pomoć za pripremu fila i Unijapak šlag za ukrašavanje i dekoraciju.

Pakovanja: 200g