Prašak za pecivo

Da bi Vaše testo bilo vazdušasto, rastresito i dobilo baš onakav oblik kakav želite, koristite Uijapak prašak za pecivo i Unijapak sodu bikarbonu! Deluje brzo i jednostavno!

Pakovanja: 10g, 1kg

Vanilin šećer

Još iz vremena Asteka se zna za blagotvorno dejstvo vanile. Vekovima je prepoznatljivi ukus vanile bio nezaobilazni sastojak svih poslastica, na svim meridijanima. Tako je i danas. Neka Vaše “slatko zadovoljstvo” bude potpuno i jedinstveno uz Unijapak Vanilin šećer!

Pakovanja: 10g, 1kg

Soda bikarbona

Da bi Vaše testo bilo vazdušasto, rastresito i dobilo baš onakav oblik kakav želite, koristite Unijapak Prašak za pecivo i Unijapak Sodu bikarbonu! Deluje brzo i jednostavno!

Pakovanja: 20g, 500g, 1kg

Limontus

Limontus potpomaže želiranje džemova, marmelada, čuva prirodnu boju voća i harmonizuje voćni ukus Vaših domaćih sokova.

Pakovanja: 10g, 1kg

Biber

Pored soli nezaobilazni začin u svim kuhinjama i svetskim restoranima poreklom je iz indonežanskih tropskih šuma. Crni biber na prvom mestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. Sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom. Upotreba crnog bibera korisna je osobama sa viškom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.

Pakovanja:

  • Biber crni mleveni: 5g, 10g, 50g, 1kg
  • Biber crni u zrnu: 10g, 1kg

Vinobran

Vinobran se koristi za prekidanje različitih fermentacija (vrenja). Koristite Unijapak Vinobran i prekinite alkoholno vrenje kod vina u trenutku kada Vama to odgovara! Vinobranom prekinite fermentaciju kiselog kupusa i uživajte u omiljenoj i zdravoj salati tokom cele zime bez bojazni da će doći do kvara!

Pakovanje: 10g

Konzervans

Konzervans se koristi kao sredstvo koje produžava trajnost svih vrsta zimnica (kompota, džemova, kiselih krastavčića, kiselih paprika…). Koristeći Unijapak Konzervans, osiguraćete Vašu zimnicu od plesni i drugih vrsta kvarenja i dugo ćete uživati u ukusima leta!

Pakovanje: 5g

Želatin

Želatin se u domaćinstvu upotrebljava za pripremu čvrstih kremova za kolače i torte, za pripremu dezerata i želea, a važan je sastojak i slanih jela.

Pakovanje: 10g

Dekorativne šarene mrvice za torte i kolače

Proizvod se sastoji od mrvica bele, plave, zelene, crvene, roze i žute boje, blago slatkog ukusa, ujednačene granulacije. Obojene su dozvoljenim prehrambenim veštačkim bojama.

Pakovanje: 25g

Dekorativne čokoladne mrvice za torte i kolače

Za dekoraciju Vaših poslastica, pakujemo tanke i kratke cilindrične čokoladne mrvice od ekstrudirane čokoladne mase, aromatizovane aromom vanile, braon boje, svojstvenog slatkog ukusa.

Pakovanje: 25g

Lovorov list

Aromatični listovi ovog mediteranskog zimzelenog drveta koriste se najčešće u pripremi mesnih jela od govedine, divljači i jagnjetine. Miris lovorovog lista dobro pristaje svim jelima i teško da bi se našlo neko jelo kojem bi lovor mogao pokvariti ukus. Lovor se jelu ne dodaje samo zbog mirisa, već i radi poboljšanja probave i poboljšanja apetita. Kad stavljate lovorov list u neko jelo nemojte preterati u količini. Stavite jedan do dva veća ili do tri manja lista, kako jelo ne bi postalo previše gorko.

Pakovanja: 10g

Origano

Origano je jako zastupljen u mediteranskoj kuhinji, pa ko voli mediteransku kuhinju verovatno želi da mu je origano stalno pri ruci. Naročito je poznat kao začin za pice, kao i za začinjavanje svih vrsta jela od paradajza. Vaše uživanje u hrani, origano podiže na viši nivo. Probajte!

Pakovanja: 3g, 1kg

Kim

Kim je jedan od najstarijih začina, a bio je popularan u drevnom Egiptu kao začin i medicinska biljka. Upotrebljavao se protiv bolesti probavnog trakta, za lečenje kašlja i ublažavanje bolova. Danas se koristiti u jelima sa povrćem i mesom, sirevima, kao i za razne vrste hleba i peciva.

Pakovanja: 10g

Cimet

Zbog prijatnog mirisa i lekovitih sastojaka, koristi se kao začin, ali i kao lek. Ima značajno antioksidativno dejstvo, pomaže varenju hrane, sadrži hranljive materije i lekovite sastojake. Koristi se kao nezaobilazan začin kod začinjavanja kompota, slatkih jela, vrućih napitaka.

Pakovanja: 9g

Suvi kvasac

Idealan za sve vrste  kvasnog peciva. Sredstvo za dizanje testa koje se direktno dodaje u brašno, ne rastvara se pre toga. Sadržaj kesice dovoljan je za 500g brašna.

Pakovanja: 10g