Kamilica

Čaj od kamilice deluje smirujuće i često se koristi kao lek protiv nesanice. Ublažava bolove u želudcu, kao i simptome loše probave: grčeve, nadutost, dijareju, konstipaciju, gastritis. Stišava bolove bubrega, jetre, žuči.

Nana

Čaj od nаne je jedan od retkih čajeva koje mogu da piju svi. Karakteristične je osvežavajuće arome od mentola koja prija i starijima i deci. Našao je upotrebu kao blago umirujuće, sedativno sredstvo, deluje blago na opuštanje stomačnih mišića, pospešuje izbacivanje gasova iz digestivnog trakta. Može se koristiti kao topao i kao hladan napitak.

Šipurak

Poznat je po visokom sadržaju vitamina C, koji ima antioksidativno delovanje u organizmu. Takođe sadrži vitamine A, D, E, kao i voćne kiseline, tanine, pektin i karotenoide. Ublažava i sprečava infekciju bešike, glavobolju i vrtoglavicu. Otklanja umor, malaksalost i sklonost oboljenjima. Voćne kiseline iz šipka povoljno deluju na izlučivanje mokraće, pa sprečavaju stvaranje kamenca u mokraćnim kanalima i bubregu.

Brusnica

Mešavina biljnog čaja aromatizovan aromom brusnice, prijatnog mirisa i ukusa. Jedna filter vrećica dovoljna je za jednu šoljicu čaja. Filter vrećicu staviti u sud, preliti sa 200ml vrele vode. Nakon 10 minuta kesicu izvaditi i gotov proizvod zasladiti po volji.

Voćni čaj

Mešavina biljnog čaja aromatizovan aromom borovnice, prijatnog mirisa i ukusa. Jedna filter vrećica dovoljna je za jednu šoljicu čaja. Filter vrećicu staviti u sud, preliti sa 200ml vrele vode. Nakon 10 minuta kesicu izvaditi i gotov proizvod zasladiti po volji.

Hibiskus

Zbog prisustva velike količine vitamina C i flavonoida, hibiskus ima jako antioksidativno delovanje, pa poboljšava odbrambene snage organizma. Stoga se čaj od ove biljke naročito preporučuje zimi, u vreme prehlada i gripa, jer snažno utiče na oporavak organizma.
Za osveženje: Čaj od hibiskusa pomešajte sa nanom i dobro rashladite. Probajte, prija!