Suvo grožđe UNIJAPAK

Suvo grožđe je zdrav i ukusan izvor prirodnog šećera, fruktoze pre svega. Idealna je slatka grickalica koja je bogata kalcijumom i gvožđem.
Pogotovo je dobar izbor u stresnim situacijama jer je bogato magnezijumom, koji smiruje, vitaminima B kompleksa koji nam hrane nervni sistem i gvožđem koje nam daje vitalnost. Pored toga, ono je dobar izvor ugljenih hidrata koji će našem mozgu brzo dati energiju i poboljšati koncentraciju.
Pakovanje: 100g, 1kg i 3kg

Kokosovo brašno UNIJAPAK

Kokosovo brašno predstavlja tzv. kokosovo meso u sušenom i mlevenom obliku. Ima fini, egzotičan miris i ukus, a zadržava i sva mnogobrojna korisna svojstva kokosa. Nezaobilazni je sastojak mnogih slatkih recepata, a može se dodavati u razne egzotične salate, poslastice i kolače.

Pakovanje: 80g, 100g, 1kg i 3kg

Plavi mak UNIJAPAK

Namirnica koju pakujemo isključivo za vašu kuhinju, jer se mak najčešće koristi za pripremu poslastica, od tradicionalne štrudle makovnjače do rafiniranih kolača i torti u kombinaciji sa marmeladom, orašastim plodovima i čokoladom. Nije loše znati da seme maka sadrži 55,4% ulja, od ćega potiče njegov specifičan miris i ukus i mora se voditi računa o načinu čuvanja, zbog mogućnosti da poprimi miris užeglosti. Semenke maka sadrže i oko 24% ugljenih hidrata i 18% proteina. Od vitamina sadrži: tiamin, piridoksin a dobar je izvor folne kiseline, riboflavina i vitamina E. Od minerala mak je izvrstan izvor mangana, bakra, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa i cinka. Iz bogatog nutritivnog sadržaja maka ističu se nezasićene masne kiseline, pre svega linolna i oleinska kiselina.

Pakovanje: 100g

Seme susama UNIJAPAK

Bledo žute boje. Koristi se kao dodatak jelima, proizvodima od testa, poslasticama. Posebno se koristi u orijentalnoj kuhinji. Izuzetnu aromu ima ako se malo proprži na tihoj vatri.
Semenke susama sadrže: oko 50 – 60 % ulja, oligoelemente, bakar, kalcijum, gvoždje, vitamin E, vitamin B1, biljne smole, gorke materije (koje daju prepoznatljivu aromu ovom zacinu), dve posebne vrste biljnih vlakana: sesamin i sesamolin, koje dokazano snizavaju nivo holeserola u krvi i fitosterole – supstance koje su sličnog hemijskog sastava kao holesterol – što ovu biljku čini idealnom za njegovo suzbijanje.

Pakovanje: 80g, 100g, 1kg