Unijapak šef kuhinje

Pizza-palenta sa pečurkama, paprikom i sirom

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Tekst“ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“]

 Sastojci:

  • palenta,
  • narezana paprika,
  • 200 g šampinjona,
  • tikvica,
  • 100 g salame šunkarice,
  • 2 dcl pirea od paradajza,
  • 50 g sira,
  • origano

Priprema:

Palentu skuvajte prema uputstvima na kesici. U međuvremenu namazati pleh uljem i zagrejte pećnicu. Čim se skuva, palentu istresite u pleh i razvucite kao pizzu. Premažite preko nje pire od paradajza i ređajte sastojke kao za pizzu. Pecite na 220C oko 20 minuta. U sredini pečenja pizzu-palentu pospite origanom.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=“Red“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_image admin_label=“Slika“ src=“https://unijapak.rs/wp-content/uploads/2017/04/pizza-polenta-323-1.jpg“ show_in_lightbox=“off“ url_new_window=“off“ use_overlay=“off“ animation=“left“ sticky=“off“ align=“center“ force_fullwidth=“off“ always_center_on_mobile=“on“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]