Unijapak šef kuhinje

Osnovni recept za palentu

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Tekst“ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“]

 Sastojci (4 porcije):

  • 50 dkg Unijapak kukuruznog brašna,
  • 2 l vode,
  • 5 dkg maslaca,
  • 2 kašike rendanog parmezana.

Priprema:

Vodu posolite, dodajte maslac i pustite da proključa. Kad voda provri, polako sipajte kukuruzno brašno stalno mešajući. Palentu kuvajte otprilike jedan sat. Poslužite kao prilog ili je jedite samu s malo maslaca ili maslinovog ulja. Takođe je možete pržiti i pohovati pa staviti umesto testa za pizzu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=“Red“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_image admin_label=“Slika“ src=“https://unijapak.rs/wp-content/uploads/2017/04/Osnovni-recept-za-palentu-1.png“ show_in_lightbox=“off“ url_new_window=“off“ use_overlay=“off“ animation=“left“ sticky=“off“ align=“center“ force_fullwidth=“off“ always_center_on_mobile=“on“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]