Unijapak šef kuhinje

Brzi Unijapak kolač

 Sastojci:

  • 500 gr petit beure keksa
  • 1 l mleka
  • 10 kašika Unijapak griza
  • 20 kašika šećera
  • 300 gr višanja ili (malina, ribizli, borovnica,jagoda….)
  • 2 Unijapak vanilin šećera
  • 2 Unijapak krem šlaga od vanile
  • 5 kašika Unijapak gustina
  • Unijapak čokoladne mrvice za posipanje

Priprema:

Polovinu keksa poređati kao donju koru.
U 1 l mleka skuvati 10 kašika Unijapak griza sa 10 kašika šećera i 1 Unijapak vanilin šećerom.Vruć griz izručiti na poslagani keks i ostaviti da se ohladi.
U 1 l vode skuvati višnje sa 10 kašika šećera i 5 kašika gustina koji smo prethodno razmutili sa pola šolje vode.
Kad se višnje zgusnu dodati 1 Unijapak vanilin šećer.
Na prohlađen griz sipamo topao fil od višanja i prekrivamo preostalim keksom.
Sve ostaviti preko noći da se stegne i ukrasiti sa 2 Unijapak krem šlaga od vanile.
Kolač posuti Unijapak čokoladnim mrvicama.
Kolač je lagan,ukusan i brz.